Detta är en blogg om god mat med det där lilla extra! En spännande smakkombination. En härlig doft som sprids i köket. En ny ingrediens. Visst är det inspirerande att upptäcka nya smaker! Quinoa. Kanelte. Tamarisoja. Kryddost med kummin och nejlika. Rostad mandel och ruccola. Du hittar mig även på Instagram (piakwall) och Pinterest (Pia Wall)
lördag, juli 08, 2006
Chili- och kanelmarinerade jordgubbar
Igår åt vi sill och potatis - enkelt, gott och somrigt! Till efterrätt blev det en favorit från förra sommaren, nämligen chili- och kanelmarinerade jordgubbar och glass.
Man låter en dl vatten, en dl socker, en liten delad röd chilifrukt, två kanelstänger och några matskedar pressad citronsaft koka ca 10 minuter och sedan svalna. När lagen har kallnat så häller man den över en liter delade jordgubbar och låter det hela dra någon timme.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar