tisdag, juli 04, 2006

Smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter

I fredags hade vi möhippa för Lena. Den blivande maken är smålänning, så i vår strävan att "småländskifiera" Lena klädde vi ut henne till Lena Philipsson.

På kvällen lagade vi passande mat:

- Smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter
- Kalvfilé i senapssås med raggmunka
- Småländsk ostkaka

4 portioner smörslungade svartrötter med strimlat älgkött och hasselnötter: Grovhacka 1/2 dl hasselnötter och rosta dem i en torr, het panna. Skala 1 kg svartrötter och skär dem i långa strimlor med hjälp av en osthyvel. Strimla 80 g rökt älgkött och stek det knaprigt i smör. Stek de strimlade svartrötterna i smör och olja. Lägg upp svartrötterna, köttet samt hasselnötterna på tallrikar och servera tillsammans med en lingonsalsa gjord på en finstrimlad morot, 3 dl frysta lingon, 3 msk socker, en finhackad rödlök samt en tsk chilipulver.

1 kommentar:

Sarah sa...

Käckt!